Rehearsal Space Set design is commonly understood as a proposal for a specific play or performance. Pointing to an activity that underlines an expression or illustrates a story. It implies a hierarchy that promotes text over acting and acting over set. For the entire season of 2009-10 the concept for the Lille Scene is to use one set for numerous stagings, events and performances. This opens up for an opportunity to reconsider the relation between stage and set. An attempt to understand set rather as a set of tools and design not as aesthetics, but as becoming, as something yet to be invented. A space that facilitates for an on-going accumulative production of environment rather than representation of static imagery. The space is equipped as a kind of workshop/rehearsal space with moveable film-set walls, two different kinds of floors, paint, tables, chairs, a working kitchen, moveable lights, beamers, undefined objects and a green house for local produce of tomatoes, basil and blue berries. The ambition is to blur existing borders between architecture, environment and set design. All aspects of the proposal have been considered in relation to economy in order to transfer money from production of set to activities in space, thus enabling other groups and individulas to inhabit the National Theatre during the year.
Tor Lindstrand

FULL PRESENTATION

PREMIERE KAFAK